Over Carolien

Ik mag mezelf ervaringsdeskundige noemen als het gaat om surfen op de golven van leven. Na een burn-out een aantal jaren geleden, ontstond er een nieuwe stroom waarbij ik me meer en meer begon te interesseren voor coachen, nadat ik jarenlang voor de klas stond en daarnaast  in een werkplaats. 

Geboeid door de levenswegen van mensen bracht mijn weg me naar de opleiding van Arienne Klijn (www.innerlijkefamilie.nl). Vol verwondering ervaar ik dat alles wat mijn leven tot nog toe verrijkt heeft, zowel de voorspoed als de tegenslag, in dit nieuwe werk samenvloeit.

We groeien iedere dag, en de mensen die je op een bepaald moment nodig hebt komen op jouw weg als je er open staat.  Alleen jijzelf weet wat jou uniek en authentiek maakt. Dit ‘weten’ lijkt weleens ondergesneeuwd. Soms helpt het om in de spiegel te kijken en kan vragen of iemand die spiegel voor jou wil zijn wijs zijn.

Wat mij inspireert : Een klankbord bieden, en kijken naar wat jouw eigen kracht is.  Een leven helpen creëren waarin jij de leiding kunt hebben, met vrijheid en rust, overzicht, bewegingsruimte, creativiteit en wijze inzichten.

Uit pure fascinatie voor het wonder dat ieder mens is.

Ambachtsvrouw

Jarenlang liep er een tweede spoor in mijn leven. Naast leerkracht was ik een ambachtsvrouw. Ik leerde een vak, vakmanschap zoals in dat in mijn voorvaderlijk bloed stroomt. Meubelstoffering  werd mijn tweede beroep en ook nu nog werk ik op kleine schaal in dit vakgebied. Gedurende ruim 20 jaar had ik een eenmanszaak als meubelstoffeerder. In deze kleine werkplaats bood ik ook jarenlang ruimte aan activiteiten voor kinderen met autisme, Dit naar aanleiding van vragen of ik met mijn achtergrond kinderen met hun handen kon laten werken.

Daarnaast liep de komst van in een klein kratkussenfabriekje, waarvan de kussens nu ook nog door mij en mijn man met de hand worden gemaakt en via een website en aan een tiental winkels worden verkocht. 

“Het is niet vreemd dat mensen mij soms een levenskunstenares noemen. Ik herken mezelf daar zeker in.”

Lesgeven: passie voor beweging

Op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door de antroposofie, en koos voor de vijf jarige hbo opleiding Academie voor Euritmie te Den Haag, en studeerde af als docent dans. Veel muziek, taal en beweging. Mijn creatieve inborst kon daar helemaal tot bloei komen. Ik begon mijn studie op 21 jarige leeftijd. In mijn twintiger jaren kreeg ik ook een zoon, inmiddels een volwassen man.

Als kostwinner van een destijds één-ouder gezin, gaf ik les op verschillende Vrije scholen tijdens een loopbaan van 24 jaar. Het was mijn rechterknie die me als eerste op een nieuwe weg wees, want deze was door slijtage niet meer in staat om mee te bewegen. Daarna werkte ik 4 jaar in het speciaal onderwijs als docent voor praktijkvormend onderwijs met kinderen met o.a. autisme, adhd/add, syndroom van down, en hechtings problematiek.. Deze doelgroep vond ik heel fijn en ik ben dankbaar om deze ervaring te kunnen koesteren.

Euritmie is een basis in mijn leven en ik werk nog steeds graag met de gezondmakende oefeningen uit dit gebied. Ook in de sessies zet ik die graag in als er daarvoor een behoefte ontstaat. 

Lesgeven: passie voor beweging

Vrije tijd

  • Vast onderdeel na mijn burn-out is het dagelijks lopen, door mijn buurt, en wekelijks of vaker wandelen op de Veluwe.
  • Lezen is een vast onderdeel van mijn dag zowel ontspannend als verdiepend.
  • Tuinieren : Met mijn handen in de grond komt voor mij altijd alles weer op de goede plek te zitten en ervaar ik zowel levensvreugde als rust.
  • Al tekenend verwerk ik thema s die me op dat moment bezighouden. Op wandelingen neem ik graag een schetsboek mee.