Over Mij

Ik mag mezelf ervaringsdeskundige noemen als het gaat om surfen op de golven van mijn inmiddels 59-jarige leven. Na een burn-out een aantal jaren geleden, ontstond er een nieuwe stroom waarbij ik me meer en meer begon ik te interesseren voor puur mensenwerk.

Geboeid door de levenswegen van mensen bracht mijn weg me naar de opleiding van Arienne Klijn (www.innerlijkefamilie.nl). Vol verwondering ervaar ik dat alles wat mijn leven tot nog toe verrijkt heeft, zowel de voorspoed als de tegenslag in dit nieuwe werk samenvloeit.

“Mijn missie is jou te laten ervaren dat jij zelf degene bent die weet wat jou uniek en authentiek maakt. En je te helpen op eigen kracht jouw leven tot een vervuld leven te maken waarin jij met vrijheid en souplesse de leiding hebt.”

Ambachtsvrouw

Jarenlang liep er een tweede spoor in mijn leven. Naast leerkracht was ik een ambachtsvrouw. Ik leerde een vak, vakmanschap zoals in dat in mijn voorvaderlijk bloed stroomt. Meubelstoffering (carolienmeubelstoffering.nl) werd mijn tweede beroep en ook nu nog werk ik op kleine schaal in dit vakgebied. Sinds 20 jaar ben ik zzp-er als meubelstoffeerder. In deze kleine werkplaats bood ik ook jarenlang ruimte aan activiteiten voor kinderen met autisme, Dit naar aanleiding van vragen of ik met mijn achtergrond kinderen met hun handen kon laten werken.

Daarnaast liep de komst van Krutwinkel in 2013 (krutwinkel.nl) een klein kratkussenfabriekje, waarvan de kussens nu ook nog door mij en mijn man met de hand worden gemaakt en via een website en aan een tiental winkels worden verkocht.

“Het is niet vreemd dat mensen mij soms een levenskunstenares noemen. Ik herken mezelf daar zeker in.”

Lesgeven: passie voor beweging

Op jonge leeftijd raakte ik gefascineerd door de antroposofie, en koos voor de vijf jarige hbo opleiding Academie voor Euritmie te Den Haag, en studeerde af als docent dans. Veel muziek, taal en beweging. Mijn creatieve inborst kon daar helemaal tot bloei komen. Ik begon mijn studie op 21 jarige leeftijd. In mijn twintiger jaren kreeg ik ook een zoon, inmiddels een volwassen man.

Als kostwinner van een destijds één-ouder gezin, gaf ik les op verschillende Vrije scholen tijdens een loopbaan van 24 jaar. Het was mijn rechterknie die me als eerste op een nieuwe weg wees, want deze was door slijtage niet meer in staat om mee te bewegen. Daarna werkte ik 4 jaar in het speciaal onderwijs als docent voor praktijkvormend onderwijs met kinderen met o.a. autisme, adhd/add, syndroom van down, en hechtingproblemen. Deze doelgroep vond ik heel fijn en ik ben dankbaar om deze ervaring te kunnen koesteren.

Lesgeven: passie voor beweging

Vrije tijd

  • Vast onderdeel na mijn burn-out is het dagelijks lopen, door mijn buurt, en wekelijks of vaker wandelen op de Veluwe.
  • Lezen is een vast onderdeel van mijn dag zowel ontspannend als verdiepend.
  • Tuinieren : Met mijn handen in de grond komt voor mij altijd alles weer op de goede plek te zitten en ervaar ik zowel levensvreugde als rust.
  • Al tekenend verwerk ik thema s die me op dat moment bezighouden. Op wandelingen neem ik graag een schetsboek mee.